Over ons

Wij zijn Legend. Dé nr.1 liveband voor bruiloft en feest. Legend is opgericht in 2007 en wordt sindsdien steeds vaker gevraagd om livemuziek te verzorgen tijdens grote evenementen, liveshows en bruiloften.

Historie

De naam Legend is afgeleid van het Latijn legenda en  is oorspronkelijk een alternatieve levensbeschrijving van een heilige met toegevoegde fictieve elementen, waarin aan de betreffende persoon allerlei wonderen toegedicht worden. De betekenis van het woord legende is later in de volksmond uitgebreid naar allerlei soorten verhalen die als waar gebeurd doorverteld worden, hoewel ze niet historisch of wetenschappelijk te bewijzen zijn. (bron: Wikipedia)

“Ik heb van  jullie gehoord”

Met ieder optreden zorgt Legend er voor een herinnering aan een geweldige avond zodat iedereen kan genieten van goede liveshow en voor even kan ontsnappen aan de dingen van alledag. Hoe tof is het dan als mensen zeggen: “ik heb van jullie gehoord…” De naam Legend is dan ook gekozen vanuit de ideologie dat ons verhaal door onze optredens ons vooruit gaan.

Wij zijn Legend

Bruiloft band

Lianne Kenter

Long blond Animal zou Golden Earring zeggen. Woont in Schagen en al jaren als leading lady onze vocal coach in de band

Robert Gort Fotografie-08712

René Goedhart

Zanger, oprichter en contactpersoon van Legend sinds 2007. Eigenaar Legend Music. “You can’t be a Legend in your parents basement”

Robert Gort Fotografie-08733

Rodger Kruijer

Als vanaf het begin was hij er bij en speelt alle gitaarpartijen met groot gemak. Is gek op lange solo’s (not)

Robert Gort Fotografie-09837

Louis Braam

Mega handige toetsenist en van alle markten thuis. Favoriete bands Toto en Pink Floyd. Komt met zijn Fiat in heel Nederland.

Robert Gort Fotografie-08687

Leon Gouda

Stuwende kracht, motivator en ook de kritische maar vrolijke noot in de band. Heeft altijd wel een idee welke kant we op gaan.

arthur

Arthur Looij

Creatief en veelzijdige bassist met een studio in IJmuiden altijd een slaapplaats in de buurt.