Legend Liveband

Met Legend boek je een energieke liveband voor een avond vol top-entertainment voor elk evenement. Steengoede livemuziek voor iedereen en 100% live gespeeld door échte muzikanten. En dat merk je.

+250 songs

Wij spelen alleen de grootste hits uit de vaderlandse muziekgeschiedenis vanaf de jaren ’60, de Top 40 en de Top 2000.

15 jaar

Bandjes gaan en komen. Legend speelt al sinds 2007 op elk podium van Nederland en is een veelgevraagde coverband.

+300 Feesten

Legend is gespecialiseerd in het maken van feest en dat doen we graag en vaak op bruiloften door heel Nederland

100% Live

Een coverband hoort live te zijn, vinden wij. Dus bij ons geen toeters en bellen maar échte muziek. Daar gaat het om.

Liveband Xl legend

De ideale liveband voor elke Bruiloft

Legend is al 15 jaar de meest veelzijdige liveband die van elk huwelijksfeest een ongekend groot  feest maakt. Met Legend staat niemand aan de kant en iedereen mee geniet volop mee van het feest. Daarbij laat Legend zien dat een goede liveband betaalbaar kan zijn. Ontdek waarom bruidsparen voor liveband kiezen om hun trouwfeest compleet te maken.

Huwelijksfeest, verjaardag, pensioenfeest e.d.

liveband feest en evenement

De ultieme liveband voor Feest

LEGEND XL is de ultieme liveband en bestaat uit Legend met 2 zangeressen en een complete 3 persoons blazerssectie. Met Legend XL haal je meteen het feest in huis. Bedrijfsfeesten, tentfeesten of pleinfeesten vragen vaak om een grote liveshow met veel entertainment en meer techniek. Maar ook voor een bedrijfsfeest  is LEGEND XL een ideale invulling van je feest op elke locatie.

Voor evenementen en bedrijfsfeesten

Is Legend XL een goede liveband?

Ja. Alleen een goede liveband kan voor feest zorgen. Legend speelt al sinds 2007 op alle podia van Nederland. Dit maakt Legend is een ervaren en veelzijdige coverband die alles kan spelen. Lees hier de reviews en ontdek zelf wat anderen van Legend vinden.

Wat kost een liveband op mijn feest?

Een goede liveband kost tussen €1.500 – €3.000. De prijs hangt af van het aantal personen in de band, de locatie en de tijd. Bij Legend boek je direct via de band zelf. Dit scheelt meteen 10-15% in de prijs.

Vraag hier vrijblijvend een prijsopgave op.

Wat is een liveband?

Een liveband is een band van 4 personen of meer die nummers spelen die zij zelf geschreven hebben of die door iemand anders geschreven zijn. DJ’s en orkesten die gebruik maken van een muziekband vallen hier niet onder.  Meer weten? lees hier onze blog

Wat voor muziek speelt LEGEND XL

Een goede liveband voor een feest speelt alles, dus vanaf jaren ’60 tot Top 40.  Legend zorgt er voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Bovendien staat het feest nooit stil en gaat de muziek altijd door.

Bekijk hier de volledige playlist

Liveband of DJ?

Wat is de beste keuze voor jouw feest

Ben je bezig met het plannen van een evenement of feest en twijfel je tussen het inhuren van een liveband of een DJ? Geen zorgen, we begrijpen dat deze keuze van cruciaal belang is om jouw feest tot een groot succes te maken. Beide opties hebben unieke voordelen en het hangt af van verschillende factoren welke het beste bij jou past. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van zowel livebands als DJ’s, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen die perfect aansluit bij de gewenste sfeer en ambiance van jouw evenement.

blazers 3x2

Kiezen voor een liveband

Interactie, beleving en sfeer

Een liveband staat garant voor een authentieke en levendige sfeer. De interactie tussen de muzikanten en het publiek zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Livebands hebben de mogelijkheid om zich aan te passen aan de stemming van het publiek en spontaan in te spelen op verzoeken. Dit zorgt voor een persoonlijke en meeslepende ervaring die jouw gasten nog lang bij zal blijven.

Daarnaast bieden livebands een breed scala aan muziekstijlen en genres, van klassiekers tot moderne hits, waardoor ze geschikt zijn voor diverse evenementen, zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en verjaardagen. Een goed samengestelde liveband kan een gevarieerde setlist creëren die aan alle muzikale voorkeuren voldoet.

Aan de andere kant brengt het inhuren van een liveband ook enkele uitdagingen met zich mee. Zo zijn livebands over het algemeen duurder dan DJ’s, vanwege de hogere kosten voor apparatuur, repetities en de aanwezigheid van meerdere muzikanten. Bovendien kan een liveband meer ruimte en logistieke planning vereisen.

live bandje huren

Kiezen voor een DJ

Flexibel en kostenefficiënt

Een DJ biedt een andere vorm van entertainment en heeft enkele unieke voordelen. Een DJ kan vrijwel alle gewenste nummers draaien, ongeacht het genre, en kan gemakkelijk inspelen op de voorkeuren van het publiek. Dit geeft je meer flexibiliteit in de muziekkeuze en maakt het eenvoudiger om verzoeknummers te spelen.

Bovendien zijn DJ’s vaak meer kostenefficiënt dan livebands. Met slechts één persoon heb je al een geweldige muzikale ervaring, waardoor je kunt besparen op muzikanten en apparatuur. Dit maakt DJ’s aantrekkelijker voor evenementen met een beperkter budget.

Echter, een DJ kan niet de charme en de persoonlijke interactie bieden die een liveband kan creëren. Hoewel DJ’s hun best doen om een sfeervolle ambiance te creëren, kan het niet tippen aan de magie van live muziek.

bruiloftband met dj

Kiezen voor Liveband én DJ 

Een perfecte combinatie

Als je het budget hebt en een onvergetelijke ervaring wilt bieden aan jouw gasten, kun je ook overwegen om zowel een liveband als een DJ te boeken. Deze combinatie kan een geweldige mix van live optredens en non-stop muziek leveren, waardoor jouw feest een veelzijdige en meeslepende ervaring wordt.

Conclusie

Kies op basis van prioriteit

Kortom, bij het kiezen tussen een liveband en een DJ is het belangrijk om jouw prioriteiten te overwegen. Wil je een levendige en interactieve sfeer met live muzikanten, of geef je de voorkeur aan de flexibiliteit en diversiteit van een DJ? Beide opties hebben unieke voordelen en door te kiezen op basis van jouw specifieke behoeften en de gewenste sfeer van jouw feest, kun je de ideale keuze maken die jouw evenement tot een groot succes zal maken.