De meest gestelde vragen aan een coverband

Hier vind je de antwoorden op de 15 meeste gestelde vragen van bruidsparen aan coverbands die livemuziek verzorgen op bruiloft. openbaar feest of bedrijfsfeest. Heb je een andere vraag? Aarzel dan iet om contact met ons op te nemen

1. Wat kost Legend op een bruiloft of feest
Het verzorgen van een optreden is vaak maatwerk. Wil je weten wat Legend kost op jouw bruiloft of feest neem dan contact met ons op of vraag direct een prijsopgave aan via de website. Dan krijg je altijd de scherpste prijs!

2. Hoe lang duurt een optreden van LEGEND
Andere bands spelen vaak 3×45 minuten en zijn met 3 uur klaar. Een optreden van Legend duurt 4 uur en bestaat uit 3 sets van 1 uur met 2 pauzes van max. 30 minuten. De begin- en eindtijd gaan in overleg met de opdrachtgever. Als wij om 20.30 beginnen zijn wij  om 0.30 klaar. Het is ook mogelijk om extra speeltijd bij te boeken. Een extra uur kost € 250,- extra.

3. Kunnen wij langs komen om  Legend  te zien spelen?
Ja, dat kan tijdens een van onze openbare optredens. Het kan zijn dat wij binnenkort geen optredens bij jou in de buurt hebben. Regelmatig organiseren wij op donderdagavond in Heerhugowaard een kijkrepetitie  waar je jezelf vrijblijvend voor kunt aanmelden. Je ontmoet de bandleden en op deze avond kun je al je wensen kenbaar maken.

4. Hoe laat is de band en het geluid aanwezig?
Onze geluidsman komt 1,5 tot 2 uur van te voren opbouwen, de band is tenminste 1,5 uur voor aanvang van het optreden aanwezig. Deze tijd gebruiken wij om op te bouwen,  te soundchecken, te eten en te drinken en om te kleden. Het is erg handig voor ons als er iemand van de zaal of van de organisatie ons dan opvangt om te vertellen waar we onze spullen kunnen neerzetten en waar we de elektriciteit vandaan kunnen halen,

5. Hebben jullie een eigen geluidsinstallatie?
We werken met een professionele installatie voor zo’n 250 mensen. Dit is voor de meeste  feesten en bruiloften ruim voldoende. Voor grotere zalen kunnen wij beschikken over een installatie tot 600 mensen of meer. Ons geluid wordt opgebouwd en bediend door onze eigen geluidstechnicus.

6. Nemen jullie ook verlichting mee?
Wij hebben 2 standaards met sfeervolle gekleurde verlichting voor op het podium. De band wordt goed uitgelicht en is hierdoor goed zichtbaar. Wij hebben geen verlichting mee voor de zaal.

7. Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?
We kunnen ons heel compact opstellen maar hoe meer ruimte hoe beter!  We kunnen ons dan wat  vrijer bewegen en dat komt de show ten goede.  Voor de opstelling hebben we een ruimte nodig van 3 x 6 meter, meer is prettig. Geef dit ook door aan de locatie. Wij passen niet in een hoekje…

8. Hebben jullie een eigen podium?
Wij hebben geen eigen podium. Als er een podium is en deze is groot genoeg (6x3m) maken we daar graag gebruik van. Een podium is niet altijd noodzakelijk. Vooral wanneer de ruimte te groot is of het podium te hoog  is staan wij net zo lief op de grond voor een beter contact met ons publiek.

9. Hoe ziet de opbouw van de avond eruit?
Dat verschilt per feest. Meestal beginnen we iets rustiger en bouwen we de avond gaandeweg op met goede en gevarieerde dans- en feestmuziek. Maar wij kunnen ook meteen knallen en los gaan, net wat je wilt. Hangt ook een beetje af van de feestavond en het tijdstip.

10. Spelen jullie volgens een vaste setlist en is er ruimte voor verzoekjes?
Wij spelen volgens een vooraf samengestelde setlist. Dit is ons draaiboek voor de avond. Door ons enorme repertoire kunnen we hier van af wijken als het feest er om vraagt. Bijvoorbeeld met verzoeknummers. U kunt ook verzoeknummers aanvragen. Spelen we een nummer niet dan studeren wij hem gratis voor u in.

11. Is het geluid erg hard?
Nee. Nooit. Onze geluidsman bewaakt het volume zodat het voor iedereen prettig is om naar te luisteren. Wij werken uitsluitend met goede apparatuur en een ervaren geluidsman. Wij krijgen veel positieve reacties op het geluid van de band.

12. Is er muziek in de pauzes?
Ja, Legend verzorgt de pauzemuziek en deze wordt afgestemd op het feest.  Je kunt ook je eigen muziek aanleveren op cd of mp3 speler. Wij spelen deze dan af tijdens de pauzes.

13. Wij hebben een DJ geregeld. Kan hij gebruik maken van jullie geluid?
De DJ kan inprikken in onze mengtafel. Hij levert hiervoor 2 lijnen aan. Hier staat echter wel een vergoeding tegenover van €75 omdat de DJ geen geluid hoeft mee te nemen of op  te bouwen en af te breken. Dit doen wij voor hem.

13. Mogen we jullie spullen gebruiken?
Voor speeches en stukjes kan er gebruik gemaakt worden van onze microfoons en onze geluidsinstallatie. Als er muziek gedraaid moet worden kan dat over de set van LEGEND. Het uitlenen van onze instrumenten tijdens het feest aan ander muzikanten doen wij liever niet.

14. Begeleiden jullie ook?
Desgevraagd zijn we bereid om liedjes van feestgangers te begeleiden. Graag, zo mogelijk, vooraf doorgeven om welke nummers het gaat en op de avond zelf een liedtekst aan de muzikanten geven.

15. Wat trekken jullie aan voor het optreden?
De band gaat netjes gekleed in zwarte en witte kleding en de zangeres en zanger wisselen van outfit en stemmen dit op elkaar af. Legend gaat altijd representatief gekleed, of het gaat om een bruiloft of een carnaval. Wij passen onze kleding altijd aan op de gelegenheid.

Vragen aan Legend

Heb je een andere vraag en staat het antwoord op je vraag er niet bij? Laat het ons weten. Je krijgt binnen 12 uur bericht terug.