Coverband of bruiloftband?

Ga je binnenkort trouwen en zoek je een leuke coverband voor je bruiloft of huwelijksfeest? Geen zorgen. Met Legend haal je direct een compleet feest in huis met alles er op en er aan. Wij zorgen er voor dat jullie bruiloft voor iedereen een feest wordt.

Maar wat is nu precies het verschil tussen een coverband op je bruiloft en een bruiloftband? Beiden bands spelen vaak op bruiloften en . Een bruiloftband herken je vaak aan de muziek die ze spelen en de uitvoering daarvan. Een bruiloftband kan ook een duo zijn of een trio. Vaak is de muziek dan niet live. Een coverband bestaat doorgaans uit meer muzikanten en speelt ook op openbare feesten voor duizenden mensen in het publiek. Een coverband speelt dus meer dan alleen maar feestmuziek.

“Vorige week heeft coverband Legend gespeeld op onze bruiloft. Wat begon met een spetterende kijkrepetitie, eindigde met een knallend feest! Wij willen jullie bedanken voor deze fantastische avond met heerlijke muziek! De gasten waren ook erg enthousiast en iedereen zei: “De band op de bruiloft van Melvin en Denise was te gek!” 

Melvin en Denise

Wij zijn Legend

Legend is helemaal van nu met altijd een veelzijdig en actueel repertoire. Met veel overtuiging en enthousiasme zorgen wij voor feest tijdens een bruiloft of een openbaar feest in Noord-Holland en ver daarbuiten. Legend speelt alleen de beste nummers vanaf de jaren 60 en volgt de laatste hits van de Top 40 op de voet. Feest begint met LEGEND.

Lees hier waarom bruidsparen voor Legend kiezen

Waarom een coverband op je bruiloft?

Wanneer je een feest organiseert dan is de keuze van de juiste band bepalend voor het slagen van het feest. De muziek bepaalt de sfeer en het feest is geslaagd wanneer iedereen geniet van het feest. Een coverband speelt tijdens een bruiloft afwisselende muziek voor iedereen en speelt in op wat het publiek wil horen. Het repertoire van Legend is daarom enorm veelzijdig en geschikt voor alle leeftijden. Het reperoire bestaat uit Nederlandstalig, Top-40 en de grootste hits vanaf de jaren ’60.

Bekijk hier meer video’s

Bruiloft en feestmuziek

Legend speelt alleen de beste livemuziek vanaf de jaren ’70 tot de Top-40 van nu, geschikt voor elk feest en alle leeftijden. Bij Legend hoor je alles voorbij komen, van Jan Smit tot Nirvana. En alles met dezelfde overtuiging en 100% live gespeeld. De playlist bestaat uit:

 • Top-40
 • Dance Classics
 • 80’s en 90’s popmuziek
 • Nederlands en Nederlandstalig
 • De beste Rocknummers
 • 60’s Rock ‘n Roll

Bekijk hier de volledige speellijst

Allround coverband

Met Legend is meer mogelijk. Er valt dus meer te kiezen dan alleen de standaard bezetting. Legend kan voor elke gelegenheid worden uitgebreid met een DJ, een saxofoon, 2 zangeressen of complete blazerssectie. Maar een combinatie is ook mogelijk. Legend XL is niet alleen voor grote evenementen maar ook als band voor een bruiloft. Je kunt Legend boeken met:

 • Feest DJ
 • In combinatie met 2 zangeressen
 • Samen met een saxofonist
 • Complete feestband met blazerssectie (LIVE XL)

Bekijk hier de mogelijkheden op jullie feest

100% live muziek

Als allround coverband op een bruiloft is Legend van alle markten thuis. Met Legend kun je kiezen uit de beste muziek die jarenlang de hitlijsten hebben bepaald. Legend speelt alles 100% live. Dat maakt het feest echt en authentiek. Het gebeurt dus waar je bij staat. Dit maakt Legend op dit moment een van de meest complete en veelzijdige coverband voor je bruiloft van dit moment.

De voordelen op een rij

Wanneer je Legend boekt zorgen wij voor een volledige show met altijd perfect licht en geluid afgestemd op de locatie en het aantal aanwezigen. Bij Legend kunnen we je goed adviseren of zelfs de organisatie uit volledig uit handen nemen. Zo kunnen jullie de hele avond zorgeloos genieten van het feest.

 • De leukste muziek voor geschikt voor iedereen
 • Inclusief perfect licht en geluid
 • Speelgarantie
 • Persoonlijk contact
 • Gratis en vrijblijvend kijkavond bijwonen
 • Prettig en goed geregeld

Prijs

Legend richt zich als coverband volledig op het feest en is alleen via internet te boeken. Alle afspraken lopen via ons en je heb je altijd te maken met een vast contactpersoon. We beantwoorden alle vragen en alles wordt tot in de puntjes geregeld. Vraag direct een prijsopgave aan en ontvang nog dezelfde dag een prijsopgave in de mail.

Wat kost Legend op ons feest?

Contact

Heb je vragen over je feest? Stuur direct een mail en je krijgt dezelfde dag nog antwoord.

VideoclipsPlaylistReviewsMail ons

Het geluid van Legend

We hebben allemaal wel eens een band op een bruiloft gehoord waarbij het geluid veel te hard stond waardoor je elkaar bijna niet meer kon verstaan. Maar je moet er niet aan denken dat het je overkomt op je eigen feest…

Legend speelt met in-ear monitors dus zonder geluid op het podium met als gevolg dat het geluid in de zaal beperkt blijft tot max. 95 db, Hiermee houden we het leuk voor iedereen. Goed geluid gaat over de juiste balans, nooit om het volume. Iedereen kan dus ongestoord genieten.

Het geluid van Legend

We hebben allemaal wel eens een band op een bruiloft gehoord waarbij het geluid veel te hard stond waardoor je elkaar bijna niet meer kon verstaan. Maar je moet er niet aan denken dat het je overkomt op je eigen feest…

Legend speelt met in-ear monitors dus zonder geluid op het podium met als gevolg dat het geluid in de zaal beperkt blijft tot max. 95 db, Hiermee houden we het leuk voor iedereen. Goed geluid gaat over de juiste balans, nooit om het volume. Iedereen kan dus ongestoord genieten.

Legend is ook te vinden op Bandzoeker, Gigstarter en Plugify